برخی از تلفن های VoIP برای تامین برق به آداپتور A/C نیاز دارند ، اما برخی دیگر دارای قابلیت Power over Ethernet (PoE) هستند. تلفن های PoE به جای استفاده از آداپتور A/C از کابل اترنت استفاده می کنند و در نتیجه نیاز به کابل های جداگانه برای برق و داده در اینگونه تلفن ها، از بین می رود.
برای اینکه تلفن های VoIP کار کند، مولفه های شبکه ی متعددی مورد نیاز است. به تلفن ها از طریق DHCP، آی پی اختصاص داده می شود که به طور خودکار شبکه و پارامترهای VoIP را تنظیم می کند.
تلفن های ویپ به منظور تسهیل انتقال ارتباطات صوتی از طریق اینترنت، نیاز به تعدادی پروتکل دارند. H.323 رایج ترین پروتکل VoIP است که از ارتباطات صوتی، تصویری و داده در سراسر شبکه آی پی، پشتیبانی می کند. این پروتکل چندین تابع VoIP شامل مدیریت پهنای باند و کنترل تماس را فراهم می آورد.
پروتکل برگزاری جلسه (SIP)، یک پروتکل سیگنالینگ است که اتصالات VoIP را تنظیم می کند و به عنوان جایگزینی برای H.323 به کار می رود. پروتکل انتقال بلادرنگ (RTP)، به منظور ارسال و دریافت اطلاعات چندرسانه ای بین دو دستگاه استفاده می شود. سرویس های VoIP از RTP و SIP یا H.323 برای جریان محتوای چندرسانه ای استفاده می کنند. پروتکل پیاده سازی ساده UDP از طریق NAT (STUN) به منظور برقراری ارتباطات در فایروال های شبکه، بر روی برخی از تلفن های VoIP مبتنی بر SIP استفاده می شوند که می توانند گاهی بسته های SIP و RTP را بلاک کنند.
برخی از تولید کنندگان محصولات ویپ و شبکه از پروتکل های اختصاصی خود برای تلفن های VoIP استفاده می کنند. برای مثال، پروتکل SCCP (Skinny Client Control Protocol) استاندارد اختصاصی سیسکو برای برقراری ارتباط با سیستم های ویپ H.323 است.
انواع تلفن های VoIP
دو نوع اصلی از تلفن های آی پی، تلفن های مبتنی بر سخت افزار و تلفن های مبتنی بر نرم افزار هستند. از لحاظ فیزیکی، تلفن های ویپ مبتنی بر سخت افزار شبیه به تلفن های سیمی یا بی سیم مرسوم هستند. این تلفن ها، شامل ویژگی های فیزیکی مانند بلندگو یا میکروفون، صفحه لمسی و سخت افزار صفحه نمایش برای نشان دادن ورودی کاربر و شماره تماس گیرنده هستند. همچنین تلفن های ویپ دارای ویژگی هایی همچون انتقال تماس، تماس چندطرفه، و پشتیبانی از اکانت چندگانه ی ویپ هستند. برخی از تلفن های ویپ می توانند در حین تماس، داده های تصویری را ارسال و دریافت کنند بنابراین، آنها به عنوان تلفن های ویدئویی در نظر گرفته می شوند.
تلفن های آی پی مبتنی بر نرم افزار تحت عنوان softphone شناخته می شوند که در این حالت، کلاینت های نرم افزاری بر روی کامپیوتر یا موبایل کاربر نصب می گردد. رابط کابری softphone اغلب شبیه به یک گوشی تلفن همراه با صفحه نمایش لمسی و نمایشگر تماس است. به منظور برقراری تماس از یک هدست با میکروفن که به کامپیوتر یا دستگاه موبایل متصل است، اسشتفاده می شود. همچنین کاربران می توانند در صورتی که دستگاهشان به میکروفن داخلی مجهز باشد، از طریق دستگاه خود نسبت به برقراری تماس اقدام نمایند.
سیستم های مبتنی بر نرم افزار، قابلیت هایی مشابه با تلفن های مبتنی بر سخت افزار همچون صندوق پست صوتی، کنفراس تماس و انتقال تماس را ارائه می کنند. برخی از کلاینت های softphone ممکن است قابلیت های بیشتری مانند کنفرانس ویدئویی و پیام های فوری را ارائه نمایند.
تلفن های آنالوگ سنتی ممکن است با با اتصال به یک آداپتور تلفنی آنالوگ (ATA)، به تلفن های آی پی تبدیل شوند. تلفن های انالوگ می توانند از طریق وصل کردن سوکت شبکه اترنت به ATA که بعد به تلفن وصل میشوند، تبدیل شوند. تلفن آی پی به اینترنت بیشتر از PSTN متصل خواهند شد و برای یک سیستم تلفنی به عنوان تلفن ویپ ظاهر می شود.
مزایا و معایب تلفن های VoIP
تلفن های ویپ به سازمانها مزایای متعددی را ارائه می دهند. سازمانها می توانند با استفاده از سرویس های ویپ هزینه تماسهایشان را کاهش دهند. در حالیکه تلفن های آنالوگ سنتی هزینه اولیه کمتری دارند اما پشتیبانی، به روزرسانی و اتصال آنها به نرم افزارهای ارتباطی ، هزینه های بیشتری دربر دارد..
تلفن های ویپ قابلیت حمل و نقل و مقیاس پذیری بیشتری نسبت به گوشی های سنتی ارائه می نمایند. اگر یک سازمان به مکان جدیدی انتقال یابد، نیازی به خرید خطوط تلفن جدید نیست، اما این نیاز در سیستم تلفن سنتی وجود دارد. اضافه کردن تلفن های جدید به سیستم ویپ، با پهنای باند موجود شبکه ی سازمان تامین می شود. همچنین Softphone قابلیت حمل را افزایش می دهد چنانکه کلاینت ها به صورتی که با استفاده از تلفن های سیمی محدودیت دارند، به مکان فیزیکی وابسته نیستند.
همچنین تلفن های ویپ می توانند با سایر برنامه های ارتباطی ادغام شوند. برای مثال، سازمانها می توانند نرم افزار CRM خود را با تلفن های ویپ ادغام کنند تا ثبت اطلاعات مربوط به تماس را افزایش دهند. با این حال، تلفن های ویپ دارای معایبی نیز هستند. برای مثال تلفن های ویپ به یک اتصال اینترنت قابل اعتماد نیاز دارند و به محدودیت پهنای باند حساس هستند. با پهنای باند ناکافی، تماس های تلفنی ممکن است تاخیر را تجربه کنند. علاوه بر این، اگر سازمانی دچار قطعی برق یا اینترنت شود، کاربران نمی توانند از طریق تلفن های خود تماس برقرار نمایند. با تمام این تفاسیر مزایای استفاده از سیستم ویپ برای سازمانها بسیار زیاد بوده به طوری که استفاده از سیستم های تلفن قدیمی در عصر تکنولوژی ناممکن می نماید.