نظرات اخیر

    منظور از Virtual Private Network چیست؟

    منظور از Virtual Private Network چیست؟

    عملکرد اصلیِ Virtual Private Network ایجاد یک کانکشن امن به Wi-Fi عمومی و کاور کردن آدرس آی پی است. یکی از بهترین ابزارها در جهت حفظ حریم خصوصی و ناشناخته ماندن به هنگام اتصال به اینترنت عمومی به شمار می رود، زیرا کانکشنی ایمن و رمزنگاری شده ایجاد می کند.

    استفاده از شبکه Wi-Fi به خصوص زمانی که اقدامات ایمنی در مورد آن رعایت نشده باشد، باعث می شود افراد غیر مجاز به راحتی به اطلاعات دست پیدا کنند.

    به منظور برطرف کردن این مشکل Virtual Private Network به وجود آمد که می تواند اطلاعاتی مانند سوابق مرورگر، آدرس IP، لوکیشن، دستگاه های endpoint و همین طور فعالیت های انجام شده در فضای وب را پنهان نگه دارد. مسلما مهاجمان سایبری به سراغ ارتباطات ناایمن می روند، زیرا به سادگی می توانند به اطلاعات دست یافته و برای جعل هویت و سایر فعالیت های مخرب استفاده کنند.  این در حالی است که راهکار شبکه مجازی اختصاصی با ایجاد یک تانل رمزنگاری شده برای تبادل داده ها، اجازه دسترسی به سایرین را نمی دهد.

    به طور خلاصه باید گفت راهکار Virtual Private Network یک اقدام حفاظتی در برابر فعالیت های مخرب محسوب می شود. گاهی اوقات نیز برای تامین امنیت داده ها، راهکار split tunneling به کار گرفته می شود که قسمتی از ترافیک از طریق تانل ایجاد شده، منتقل می شود و بقیه اطلاعات از طریق دسترسی مستقیم به اینترنت.

    لازم به ذکر است راهکار Virtual Private Network کاربردهای دیگری هم دارد. در برخی از موارد سازمان ها با نصب یک blocker، مانع از دسترسی کاربران به برخی سایت های خاص می شوند.

    نحوه عملکرد Virtual Private Network چگونه است؟

    راهکار Virtual Private Network از کانکشن های مجازی برای ایجاد یک شبکه خصوصی استفاده نموده و امنیت کلیه ی تجهیزاتی که به یک Wi-Fi عمومی متصل شده اند را در برابر هکرها و بدافزارها تامین می کند. سپس کانکشن دستگاه ها را به جای ISP، از یک سرور خصوصی برقرار می کند. بنابراین زمانی که داده ها به فضای اینترنت می رسند، مشخص نیست که از کدام دستگاه ارسال شده اند.

    شبکه ی مجازی با رمزنگاری داده ها، آن ها را محفوظ نگه می دارد. ترافیک مربوطه به کاراکترهای غیر قابل خواندن، تبدیل شده و تنها با استفاده از کلید مناسب، قابل رمزگشایی است. VPN های مختلف، از فرایندهای متفاوتی برای رمزنگاری استفاده می کنند.

    دو مورد از رایج ترین موارد استفاده از Virtual Private Network، پروتکل های Internet Protocol Security (IPSec) و secure sockets layer (SSL) می باشد. کانشکن های IPsec از کلیدهایی که از قبل بر روی سرورها و کلاینت ها به اشتراک گذاشته شده، استفاده می کنند تا ترافیک را رمزگشایی نموده و آن را برگردانند. در پروتکلSSL نیز از یک کلید رمزنگاری عمومی برای تبادل امن کلیدهای رمزنگاری استفاده می شود.

    آیا بهتر است از یک Virtual Private Network استفاده کنیم؟

    استفاده از اینترنت در دنیای امروزه، غیر قابل اجتناب شده است. و استفاده از خدمات اینترنتی شامل انتقال اطلاعاتِ بسیار مهم مانند کارت های بانکی، آدرس و همین طور اطلاعات پزشکی به صورت آنلاین می باشد. در این میان، به کارگیری یک شبکه مجازی اختصاصی در راستای ایمن سازی داده ها، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. به خصوص برای کسب و کارها که موجب بهبود کلی امنیت و دسترسی از راه دور و همین طور کاهش هزینه ها می گردد.

    در ضمن باید به این نکته توجه داشت که استفاده از این ابزار، به این معنا نیست که یک کاربر در فضای اینترنت به طور کامل ناشناخته باقی می ماند. برای استفاده از خدمات اینترنتی مانند Google یا Facebook نیاز به لاگین شدن است. بنابراین کوکی هایی که توسط وب سایت ها بر روی دستگاه شما قرار می گیرند، قادر به شناسایی مرورگرهای بازدید شده و زمان لاگین شدن هستند. علاوه بر این، ممکن است مقامات دولتی مستقیما از دستگاه شما بازدید کنند و یا از سرویس شبکه های مجازی، سوابق فعالیت های شما را بخواهند.

    انواع Virtual Private Network

    شامل دو نوع اصلی می باشند:

    1. Remote Access

    به کاربران این امکان را می دهد که دستگاه های خود اعم از تلفن هوشمند، لپ تاپ و تلبت را از خارج از سازمان به شبکه متصل کنند. به لطف پیشرفت هایی که در فناوری مربوطه به وجود آمده، پیش از آنکه اجازه دسترسی داده شود، بررسی های امنیتی صورت می گیرد. در ضمن Remote Access برای کاربران شرایطی فراهم می آورد که از طریق مرورگر وب خود به داده ها و اپلیکیشن ها، دسترسی ایمن داشته باشند.

    1. site-to-site

    در این حالت امکان کانکشن بین چندین شبکه، فراهم می شود. این رویکردِ network-to-network به طور معمول، ارتباط با چندین سازمان و یا ارتباط بین شعب با دفتر مرکزی را میسر می کند. و رمزنگاری site-to-site برای سازمان هایی کاربرد دارد که دارای شعب مختلف در موقعیت های مکانی گوناگون هستند. به این ترتیب سازمان ها می توانند منابع اطلاعاتی خود را از یک شبکه اصلی مانند سرورهای ایمیل در چندین لوکیشن مختلف به اشتراک بگذارند. در ضمن دسترسی برای همه کاربران طوری فعال می شود که گویا به صورت فیزیکی در سازمان حضور دارند.

    روش های تامین امنیت توسط Virtual Private Network

    بر اساس موارد استفاده مختلف به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: remote access، intranet-based site-to-site و extranet-based site-to-site. اکثر کاربران در استفاده های شخصی، فردی و شرکتی با Virtual Private Network مواجه می شوند.

    1. استفاده فردی

    کاربران با استفاده از این خدمات، امکان پیدا می کنند از راه دور و به صورت ایمن به یک شبکه خصوصی کانکت شوند.

    1. استفاده سازمانی

    توسط سازمان ها با هدف ایمن سازی کاربران و شبکه به کار می رود. در صورت استفاده از شبکه مجازی اختصاصی امکان تامین کانکشن ایمن وب به تجهیزات سازمان برای کاربران دورکار خود فراهم می شود.

    در استفاده های سازمانی غالبا نوع site-to-site انتخاب می شود تا چندین کاربر در لوکیشن های مختلف بتوانند به صورت ایمن به منابع یکدیگر دسترسی داشته باشند. ارتباطات ایمن در میان دپارتمان ها و حتی کشورهای مختلف، برای تداوم و افزایش بهره وری کسب و کار، ضروری است.

     

    fortiweb

     

    چه انتظاراتی از یک Virtual Private Network داشته باشیم؟

    در وهله اول باید ارتباطات ایمنی را فراهم کرده و سپس باید کارپسند، سریع و قابل اعتماد باشد. مزایای اصلی یک Virtual Private Network عبارتند از:

    1. Encryption of IP Address

    این سرویس، با فعال سازی فعالیت های شبکه از طریق مجموعه ارتباطات ایمن به سرورهای لوکیشن های مختلف، اقدام به رمزنگاری داده ها و IP Address می کند. آدرس آی پی کاربران از دید مهاجمان سایبری، مخفی می ماند حتی اگر به Wi-Fi عمومی متصل باشند.

    1. Two factor authentication

    حتی با وجود شبکه مجازی اختصاصی باز هم ممکن است امنیت داده ها به طور کامل تامین نشود و در معرض تهدیداتی مانند حملات phishing قرار گیرد. بنابراین احراز هویت دو مرحله ای برای لاگین شدن به اپلیکیشن ها و شبکه ها، توصیه می شود. در این صورت با لاگین شدن به یک سرویس آنلاین، از کاربران خواسته می شود هویت خود را از طریق گزینه های مختلف مانند رمز پویا، اثر انگشت و غیره، به تایید برسانند.

    احراز هویت دو مرحله ای و چند مرحله ای برای جلوگیری از دسترسی های غیر مجاز، ضروری است. در واقع تامین امنیت را یک مرحله ارتقا داده و عدم دسترسی مهاجمین سایبری به اکانت ها را تضمین می کند، حتی اگر اطلاعات کاربری را داشته باشند.

    1. Security When Working Remotely

    اهمیت استفاده از Virtual Private Network برای کاربران دورکار بیشتر است. زیرا با قابلیت رمزنگاری که ارائه می شود، صرف نظر از لوکیشن کاربر، داده ها ایمن شده و فعالیت وی در مرورگر پنهان می ماند. بنابراین کارمندان دورکار بدون کوچک ترین دغدغه و نگرانی می توانند با تجهیزات شخصی خود به شبکه های سازمانی کانکت شوند.

    راهنمای انتخاب Virtual Private Network

    Free vs. Paid: خدمات رایگان همواره در دسترس می باشند، اما قابلیت های محدودی ارائه می دهند و یا ممکن است کلا فاقد اعتبار باشند.

    Secure communications protocols: نوع پروتکل ها، در میزان تامین امنیت بسیار تاثیرگذار است.

    Data privacy protection: میزان حفظ حریم خصوصی ممکن است توسط ارائه دهندگان مختلف، متفاوت باشد.

    Capacity and scale: ممکن است برخی از تامین کنندگان، محدودیت هایی را بر روی سرور و یا سایر دستگاه های متصل شونده، اعمال کنند و یا حتی ممکن است برخی از داده ها را حذف کند.

    Kill switch availability: کانکشن های ایجاد شده از طریق تانل، توسط یک سوییچ kill نظارت می شوند. بنابراین در صورتی که ارتباط قطع و یا با مشکل روبرو شود، کانکشن اینترنت مسدود می شود. عملکرد سوییچ kill را باید آخرین اقدام محافظتی در نظر گرفت.

    تامین امنیت سازمانی توسط Fortinet

    سازمان هایی که استراتژی فضاهای ابری چندگانه را اتخاذ می کنند، به راهکارهای امنیت محور شبکه نیاز دارند تا قادر به اجرای مداوم پالیسی های امنیتی خود بوده، ضمن اینکه دسترسی کاربران، اپلیکیشن ها و تجهیزات را به خصوص هنگام دورکاری، تحت کنترل داشته باشند. لازم به ذکر است FortiGate IPsec و SSL می توانند با بهره گیری از عملکرد بهینه ی  crypto VPN، امنیت سازمانی و بهره وری را به طور چشمگیری افزایش دهند.

     

    firewaal fg-100f

    مطالب مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *